top of page
Keresés
  • Szerző képezalanyitamas

i-House - élet egy japán kollégiumban

A nem épp zökkenőmentes utazás után Takachan, a szobatársam elkísért az i-House-ba, ami a Kyoto Sangyo University nemzetközi kollégiuma. A szállás az egyetemtől 10 perc sétára található, viszont Kyotó belvárosától busszal kb. 20 percre. Az első különbség egy magyar kollégiumhoz képest rögtön a bejáratnál érzékelhető. Az előtérben hosszú szekrénysor található, a japán lakóépületekben ugyanis kötelező levenni a cipőnket, még a kollégiumokban is.

Az i-house-ban 18 ország diákjaival lakok együtt ami remek alkalom arra, hogy ne csak a japán hanem más Ázsiai, Európai és Amerikai ország szokásaival, hagyományaival és persze vicces és furcsa szavaival, italaival és rengeteg más dologgal is megismerkedjek.

Ahogy azt már az Erasmus alatt megszoktam a németek itt is finoman szólva túlreprezentáltak, 8 német lakik ugyanis a kollégiumban. Így nem ritka, hogy az ember egy német társalgásba csöppen, egyetlen hátulütője, hogy nem beszélek németül. A kollégium 4 emeletes a japán rendszer szerint, itt ugyanis a földszint az első szint én pedig a japán 3. emeleten lakom. Minden szobához külön fürdőszoba tartozik azonban nem a híres japán szuper wc-kel vannak felszerelve. Azonban lent látható egy ilyen készülék amelyet a tokiói reptéren fényképeztem le. Más világ ez :D

Habár szuper wc nincs, van azonban Tatami szoba a kollégiumban. Ezt a szobát a padlót borító gyekények-a tatamik miatt hívják így. A helyiség hagyományosan vendégek fogadására, beszélgetésre, teázásra és más társas eseményekre használatos. Mi is hasonló dolgokkal szoktuk elütni az időt, de tea helyett azért egy két erősebb ital is előkerül.

A legfontosabb azonban, hogy nagyon jó a társaság a kollégiumban és mindig kitalálunk valami programot.

175 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page